Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Regióny

Vianočný beh ulicami Lučenca privíta viac ako 850 bežcov z 11 krajín

Na archívnej snímke Imrich Magyar, víťaz hlavnej kategórie 45. ročníka Vianočného behu mesta Lučenec na 20 kilometrov mužov Foto: TASR/Ján Siman

Vianočný beh mestom Lučenec má v Novohrade dlhoročnú tradíciu, prvýkrát sa konal ešte v roku 1967.

Lučenec 24. decembra (TASR) – V meste Lučenec sa v pondelok (26. 12.) bude konať v poradí už 55. ročník Vianočného behu. Športové podujatie sa do centra Novohradu vracia v plnom rozsahu po dvoch rokoch ovplyvnených pandémiou nového koronavírusu.

Ako pre TASR uviedol hlavný organizátor podujatia Marian Duzbaba, do piatka (23. 12.) bolo zaregistrovaných vyše 850 bežcov z 11 krajín. Organizátori očakávajú účasť približne 1000 športovcov, bežci sa budú môcť prihlásiť aj osobne priamo na mieste pred začiatkom podujatia.

Vianočný beh mestom Lučenec má v Novohrade dlhoročnú tradíciu, prvýkrát sa konal ešte v roku 1967. Ako pre TASR priblížil viceprimátor mesta Pavol Baculík, v minulosti sa bežalo cez obce Kalinovo i Veľkú Ves, neskôr do Haliče a späť. Posledné roky sa beh koná v uliciach Lučenca.

Štart a cieľ Vianočného behu bude tento rok na Námestí republiky, pripravené bude tiež zázemie pre bežcov so šatňami a sociálnymi zariadeniami. Podujatie si vyžiada i dopravné obmedzenia, od 9.00 do 13.00 h bude pre dopravu uzavretá Masarykova ulica.

Vianočný beh mesta Lučenec pozostáva z viacerých bežeckých disciplín s rôznou obťažnosťou. Jeho súčasťou je beh na 200 metrov určený pre deti, minibeh s dĺžkou troch kilometrov (km), Beh Vladimíra Findru na päť km i Štefanská 20-tka. Súťažiť sa bude aj v štafete či disciplíne nordic walking. Podujatie organizujú občianske združenie Novohrad a mesto Lučenec, finančne ho podporil Banskobystrický samosprávny kraj.