Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Vianočný strom sa v centre Nitry rozžiari v prvú adventnú nedeľu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Dano Veselský

Pri slávnostnom rozsvietení vianočného stromčeka v prvú adventnú nedeľu sa o dobrú náladu postará orchester Fats Jazz Band, uviedla radnica.

Nitra 10. novembra (TASR) - Stánky predajcov vo vianočnom mestečku na Svätoplukovom námestí v Nitre sa otvoria v piatok 25. novembra. Slávnostné a oficiálne otvorenie mestečka je naplánované na prvú adventnú nedeľu (27. 11.), keď sa rozsvieti aj vianočný stromček.

Ako informoval mestský úrad, adventné trhy budú trvať do 23. decembra s možnosťou predĺženia do 6. januára 2023. "Na toto obdobie je pripravený bohatý hudobný a umelecký program pre všetky generácie. Už 25. novembra si deti zo základných škôl vyzdobia stromčeky, ktoré budú pre verejnosť vystavené počas celého adventného obdobia. Pri slávnostnom rozsvietení vianočného stromčeka v prvú adventnú nedeľu sa o dobrú náladu postará orchester Fats Jazz Band," uviedla radnica.

Druhú adventnú nedeľu (4. 12.) príde na Svätoplukovo námestie Mikuláš so svojou družinou. "Sprievodný program je pripravený v spolupráci so Základnou umeleckou školou J. Rosinského v Nitre. Mikuláš sa do vianočného mestečka privezie na vysvietenom vláčiku, ktorý bude k dispozícii v tento a nasledujúce dva dni aj pre verejnosť," doplnil magistrát.