Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Viceprimátor Bratislavy chce viac kontrol pustených psov v lesoparku

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Ako tvrdí, aj menšie plemeno psa dokáže strhnúť či uštvať srnku. Voľne pustený pes môže aj vyduriť diviaky z ležoviska v kríkoch.

Bratislava 16. marca (TASR) - Kontroly voľne pustených psov v bratislavskom lesoparku je potrebné zintenzívniť. Žiada to viceprimátor Bratislavy Jakub Mrva. Poukazuje na pribúdajúce prípady strhnutých zvierat a aj sťažnosti návštevníkov mestských lesov. Stretnúť sa preto chce so zástupcami mestskej polície a lesnej stráže.

"Najmä rodičia s deťmi, cyklisti, ale aj niektorí psičkári sa sťažujú na voľne pustené psy, ktoré skáču na ľudí, alebo predstavujú pre deti ohrozenie," napísal na sociálnej sieti Mrva.

Ročne psy v bratislavských mestských lesoch podľa jeho slov strhnú desiatky sŕn, danielov či muflónov. "Okrem toho pozabíjajú nespočetné množstvo ježkov, hadov, z hniezda vypadnutých malých vtákov či zajacov. Majitelia svojich psov nerešpektujú, že pes musí byť podľa zákona v lese na vôdzke," podotkol viceprimátor.

Ako tvrdí, aj menšie plemeno psa dokáže strhnúť či uštvať srnku. Voľne pustený pes môže aj vyduriť diviaky z ležoviska v kríkoch. "Strety diviaka a psa väčšinou pre psa nedopadnú dobre," povedal Mrva. Upozornil aj na nedávny prípad mŕtveho srnca, strhnutého psom. "Dnes je očividné, že hliadky musíme zintenzívniť," skonštatoval viceprimátor.