Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Príčiny požiaru pri kúpalisku majú byť známe už tento týždeň

Na snímke zhorené autá. Vincov les, 20. júla 2014. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Oheň zničil 52 áut, z ktorých 90 percent zhorelo celkom a zvyšné boli značne obhorené.

Vincov les 21. júla (TASR) – Experti a vyšetrovatelia aj naďalej hľadajú príčiny požiaru, ku ktorému došlo v nedeľu 20. júla pri kúpalisku Vincov les, neďaleko Sládkovičova v okrese Galanta. Oheň tu zničil 52 áut, z ktorých 90 percent zhorelo celkom a zvyšné boli značne obhorené.

"Požiar sa podarilo zlikvidovať po 17. hodine, ale hasiči zostali na mieste až do 22. hodiny a monitorovali situáciu. Dnes si zhorené vraky začali ich majitelia odvážať," povedal Tomáš Bílik z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave. Ako uviedol pre TASR, príčiny požiaru aj naďalej skúmajú experti. "Predpokladám, že výsledky vyšetrovania by mali byť známe v priebehu tohto týždňa, možno už 22. alebo 23. júla."

Požiar pri kúpalisku Vincov les vypukol v nedeľu 20. júla popoludní. Oheň pomerne rýchlo zachvátil zaparkované autá a strnisko. Pri jeho hasení zasahovali takmer dve desiatky hasičov z Galanty, Serede, Šale a Senca. Podľa slov Márie Linkešovej z Ministerstva vnútra SR podľa prvotných odhadov majiteľov áut vznikla škoda 470.000 eur. Už krátko po uhasení požiaru boli na mieste znalci z expertízneho ústavu.

"Tí úmyselné podpálenie predbežne vylúčili. Prípad preverujeme ako všeobecné ohrozenie," dodala Linkešová.

Fotogaléria: Pri kúpalisku Vincov les zhoreli autá




Policajný pes Laura nepotvrdil na mieste požiaru externé horľaviny

Polícia pokračuje v preverovaní informácií a dokumentovaní škôd v prípade požiaru motorových vozidiel, ktorý sa stal počas uplynulého víkendu v Sládkovičove - Vincovom lese v okrese Galanta. Výsluchy osôb, ktorým požiar zničil autá, sú naplánované na najbližšie dni. Polícia musí stotožniť všetkých poškodených, nakoľko išlo o aj majiteľov, ktorí boli nielen z okresov Galanta, Bratislava a jej okolia, ale aj z iných častí Slovenska. TASR informovala dnes hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

"Požiar, ktorý vznikol v nedeľu (20.7.), krátko pred 14.00 h, úplne zničil 40 áut a ďalších 16 poškodil. Podľa prvotných odhadov majiteľov áut vznikla škoda 400.000 eur. Privolaní experti predbežne vylúčili úmyselné konanie. Na mieste zasahoval aj policajt so psom Laura, ktorý nepotvrdil prítomnosť externých horľavín," uviedla hovorkyňa. Dodala, že vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie a prípad preveruje ako všeobecné ohrozenie.