Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Vinník nehody v Dvorníkoch šoféroval zdrogovaný

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

V prípade dokázania viny mu môže hroziť trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

Dvorníky 8. novembra (TASR) - Polícia objasnila dopravnú nehodu, pri ktorej zomrel v obci Dvorníky pri Hlohovci motorkár. Zapríčinil ju 29-ročný vodič osobného auta, ktorý bol pod vplyvom drog. Z miesta nehody utiekol. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Zlatica Antalová.

"Vodič auta VW Passat skrížil pri odbočovaní vľavo cestu protiidúcemu motorkárovi. Ten utrpel pri zrážke zranenia, ktorým na mieste podľahol. Zranil sa aj spolujazdec z osobného auta. Hoci vodič z miesta utiekol, policajti ho krátko na to vypátrali a zadržali. Experti z kriminalisticko-expertízneho ústavu zistili, že muž mal v organizme amfetamín a metamfetamín, navyše šoféroval napriek zákazu viesť motorové vozidlá, za čo bol už v minulosti viackrát právoplatne odsúdený," uviedla hovorkyňa.

Policajti muža obvinili zo zločinu usmrtenia v súbehu s prečinmi marenia výkonu úradného rozhodnutia a neposkytnutia prvej pomoci. V prípade dokázania viny mu môže hroziť trest odňatia slobody na štyri až desať rokov. "Trnavský sudca v nedeľu (7. 11.) rozhodol o jeho väzobnom stíhaní," doplnila Antalová.