Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Vinohradnícke oberačkové slávnosti v Pezinku nebudú ani tento rok

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Vinobranie v Pezinku patrí k stáročnej vinárskej tradícii, ktorá je predovšetkým oslavou úrody a práce vinárov a vinohradníkov.

Pezinok 26. júla (TASR)- Tradičné vinohradnícke oberačkové slávnosti v Pezinku pre pandémiu nového koronavírusu nebudú organizované ani tento rok. Informuje o tom pezinská samospráva na svojom webe.

Organizáciu Vinobrania Pezinok 2021, ktoré mesto plánovalo na 17. až 19. septembra, ovplyvnila podľa mesta pandémia a preventívne opatrenia nariadené na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19. "Vzhľadom na súčasnú epidemiologickú situáciu a zachovanie bezpečnosti návštevníkov, predajcov, umelcov aj organizátorov, sa mesto Pezinok rozhodlo Vinobranie Pezinok 2021 zrušiť," spresnilo mesto.

Vinobranie v Pezinku patrí k stáročnej vinárskej tradícii, ktorá je predovšetkým oslavou úrody a práce vinárov a vinohradníkov. Každoročne prináša pestrú ponuku gastronomických špecialít, ochutnávku miestnych vín a bohatý kultúrny program v uliciach Pezinka. Podujatie sa pre pandémiu nekonalo ani v roku 2020.