Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

VKMR v Trenčíne ponúka cez týždeň knižníc akcie pre deti i dospelých

Ilustračné foto. Foto: TASR - Dano Veselský

Súčasťou Týždňa slovenských knižníc bude napríklad bezplatné používanie internetu pre registrovaných čitateľov na Jaselskej ulici, burza vyradených kníh či výmena kníh pre deti.

Trenčín 2. marca (TASR) – Bezplatný zápis nových členov, vrátenie požičaných kníh bez sankčného poplatku a ďalšie benefity ponúka v rámci Týždňa slovenských knižníc (6. – 12. 3.) Verejná knižnica M. Rešetku (VKMR) v Trenčíne. Informovala o tom riaditeľka knižnice Gabriela Krokvičková.

Súčasťou Týždňa slovenských knižníc bude aj bezplatné používanie internetu pre registrovaných čitateľov na Jaselskej ulici, burza vyradených kníh, výmena kníh pre deti a darčeky pre najaktívnejších čitateľov. V ponuke má bibliotéka aj 13 podujatí pre deti a dospelých.

"K najväčším ťahákom patrí prednáška Daniely Dvořákovej na tému Postavenie stredovekej kráľovnej v našich dejinách, ktorá sa bude konať 8. marca o 16.30 h a beseda s redaktorom a moderátorom RTVS, spisovateľom Michalom Slaničkom, ktorá sa uskutoční 9. marca o 16.30 h," uviedla Krokvičková s tým, že slávnostné otvorenie 24. ročníka Týždňa slovenských knižníc sa uskutoční v pondelok 6. marca v Galérii M. A. Bazovského v Trenčíne.