Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Veľký Krtíš nechal všetkým svojim obyvateľom ušiť ochranné rúška

Ilustračná foto. Foto: TASR/AP

Ochranné rúška, ktoré šije veľkokrtíšska firma, sú viacnásobne použiteľné. Je možné ich prať, žehliť, dezinfikovať.

Veľký Krtíš 26. marca (TASR) – Mesto Veľký Krtíš dalo pre všetkých svojich zhruba 15 000 obyvateľov ušiť ochranné rúška, ktoré majú pomáhať v boji s novým koronavírusom. Šije ich tamojšia spoločnosť PAZZ, ktorá sídli v priestoroch bývalého podniku Pleta.

„Po dohode s majiteľom spoločnosti PAZZ a riaditeľom spoločnosti sme sa spolu s poslancami rozhodli objednať rúška pre všetkých občanov nášho mesta," povedal TASR primátor Dalibor Surkoš.

Už začiatkom tohto týždňa dorazila na mestský úrad prvá várka v objeme 4000 kusov. Vedenie mesta a krízový štáb sa rozhodli dodané rúška distribuovať občanom nad 65 rokov, ktorí sú najohrozenejšou skupinou. Rúška sa distribuujú od stredy 25. marca priamo do poštových schránok.

"Preto je potrebné, aby si občania, ktorých sa týka prvá vlna distribúcie rúšok, v týchto dňoch skontrolovali obsah poštovej schránky," pripomenul primátor. "Po dodaní ďalších rúšok sa pristúpi k ich distribúcii všetkým občanom s trvalým pobytom na území mesta Veľký Krtíš," dodal.

Ochranné rúška, ktoré šije veľkokrtíšska firma, sú viacnásobne použiteľné. Je možné ich prať, žehliť, dezinfikovať. Sú z vlizelínu či netkaných textílií, viskózy, prípadne bavlnených zmesí. Sú jednovrstvové, preto sa odporúča používať dodatočnú filtráciu aplikovanú do vnútra rúška.