Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Vláda odobrila zámer obnovy Karáčoniho paláca

Na archívnej snímke budova Karáčoniho paláca. Foto: TASR Jaroslav Novák

Predmetom rekonštrukcie má byť okrem iného kompletná rekonštrukcia fasády vrátane výmeny okien, výmena zdroja tepla či rekonštrukcia vnútorných priestorov.

Bratislava 15. marca (TASR) - V prístavbe Karáčoniho paláca na Štefánikovej ulici v susedstve Prezidentského paláca v Bratislave by mohla sídliť materská škola s kapacitou 132 detí. Zámer komplexnej obnovy tejto národnej kultúrnej pamiatky odobrila vláda na svojom stredajšom rokovaní.

"Zámerom je túto kultúrnu pamiatku obnoviť tak, aby opäť získala pôvodný vzhľad a vedela tak dotvoriť historické budovy nachádzajúce sa na Štefánikovej ulici v Bratislave," uvádza sa v predkladacej správe k materiálu.

Predmetom rekonštrukcie má byť okrem iného kompletná rekonštrukcia fasády vrátane výmeny okien, výmena zdroja tepla či rekonštrukcia vnútorných priestorov. "Budova získa po svojej obnove aj efektívne využitie. V novej prístavbe vznikne materská škola s kapacitou 132 detí," priblížil úrad vlády.

Predpokladaná hodnota investičného zámeru obnovy historickej budovy Karáčoniho paláca je takmer 7,9 milióna eur. Samotná realizácia stavebných prác je odhadovaná na 24 mesiacov. Úrad vlády a kancelária prezidenta sa budú o finančné prostriedky uchádzať aj v rámci plánu obnovy.