Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Regióny

Muža zachytil vlak, teraz bojuje o život v nemocnici

Ilustračné foto Foto: TASR

Hasiči museli muža vyslobodiť spod vlaku.

Humennné 20. júna (TASR) - Vážne zranenia utrpel v stredu (19.6.) večer mladý muž po tom, ako ho na železničnom priecestí v Humennom zachytil idúci vlak. Momentálne bojuje o svoj život v humenskej nemocnici.

Ako TASR informoval Miroslav Skička z Operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove, k zrážke vlaku s chodcom došlo v Humennom na železničnom priecestí v blízkosti kruhového objazdu v širšom centre mesta. "Nákladný vlak smeroval zo Sniny do Humenného."

Hasičom sa následne po príchode na miesto nehody podarilo muža s rokom narodenia 1978 vyslobodiť spod vlaku. S ťažkými zraneniami ho následne zdravotní záchranári transportovali do humenskej nemocnice, kde sa neskôr podrobil operácii.

"Humenčan utrpel otvorené poranenie mozgu a stehennej kosti. Je po operácii, jeho stav je naďalej veľmi vážny. Momentálne je v umelom spánku na umelej ventilácii," povedala pre TASR Zuzana Gajdošiková, hovorkyňa spoločnosti Svet zdravia, ktorá je prevádzkovateľom humenskej nemocnice.