Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Pod kolesami vlaku zahynul 23-ročný mladík z Lučenca

Ilustračné foto Foto: TASR

Rušňovodič spozoroval osobu, ktorá v tesnej blízkosti pred prichádzajúcim vlakom vstúpila do koľajiska z krovinatého porastu a ostala stáť chrbtom k prichádzajúcemu vlaku.

Fiľakovo 25. júla (TASR) - Po zrážke s vlakom prišiel v stredu 24. júla večer o život vo Fiľakove mladý muž z Lučenca. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Vašková, muž vkročil na koľajnice nečakane z krovia a nereagoval ani na výstražné trúbenie.

Nehodu oznámil vlakový výpravca z Fiľakova. "Na miesto bola okamžite vyslaná hliadka Oddelenia železničnej polície. Zistili, že ide o 23-ročného muža z Lučenca. Rušňovodič spozoroval osobu, ktorá v tesnej blízkosti pred prichádzajúcim vlakom vstúpila do koľajiska z krovinatého porastu a ostala stáť chrbtom k prichádzajúcemu vlaku. Okamžite použil zvukové výstražné znamenie a zatiahol rýchlobrzdu, no zrážke už nedokázal zabrániť," informovala Vašková.

K mužovi privolali rýchlu zdravotnícku pomoc, no už sa ho nepodarilo zachrániť. Utrpel rozsiahle devastačné poranenie hlavy nezlučiteľné so životom. Železničná polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.