Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Vlak zrazil ženu, rušňovodičovi policajti namerali v dychu alkohol

Ilustračné foto Foto: TASR

U rušňovodiča Jána bola vykonaná dychová skúška na alkohol s pozitívnym výsledkom 0,20 miligramu na liter, čo je takmer pol promile.

Poprad 12. novembra (TASR) - Železničná polícia v Poprade začala trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia, a to v súvislosti s nehodou na železničnej trati pod Tatrami, po ktorej zrazená žena na následky zranení neskôr zomrela. „K zrážke 38-ročnej ženy z obce Huncovce s osobným vlakom došlo v utorok (10.11.) pár minút po 22. hodine v medzistaničnom úseku železničných staníc Studený Potok a Huncovce,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Migaľová.

Pri nehode 61-ročný rušňovodič pochádzajúci z obce Vydrník uviedol, že vlakom odchádzal z Popradu Tatier a smeroval do Starej Ľubovne, jeho jazda prebiehala bez mimoriadnych udalostí až do uvedeného medzistaničného úseku. Tam po prejdení zákrutou spozoroval asi 30 metrov pred rušňom neznámy predmet v koľajisku. „Okamžite použil rýchločinné brzdenie, no pre krátku vzdialenosť už nestihol zrážke zabrániť. Počul len tupý náraz do rušňa a po zastavení vlaku zistil, že zrazil osobu ženského pohlavia,“ dodala hovorkyňa.

U rušňovodiča Jána bola vykonaná dychová skúška na alkohol s pozitívnym výsledkom 0,20 miligramu na liter, čo je takmer pol promile. Zrazená žena mala život ohrozujúce zranenia po celom tele, okrem iného zlomeninu rebier, panvy i stehennej kosti, krvácanie do dutiny hrudnej a aj napriek lekárskej starostlivosti zraneniam neskôr v nemocnici podľahla.