Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Vleky lyžiarskeho strediska Košútka sú mimo prevádzky

Na archívnej snímke lyžiarsky vlek a zasnežovacie zariadenia v rekreačnom centre Košútka Park v Hriňovej. Foto: TASR - Dušan Hein

Pre turistov a návštevníkov areálu funguje podľa prevádzkara okienko na výdaj občerstvenia. Wellness centrum súčasťou tohto športového areálu nie je.

Hriňová 30. decembra (TASR) – Lyžiarske stredisko Košútka v Hriňovej v Detvianskom okrese tento rok sezónu neotvorilo a vleky sú aj naďalej mimo prevádzky. Pre TASR to vo štvrtok potvrdil prevádzkar strediska pod Poľanou Peter Suja.

Ako dodal, lyžiarsky svah počas tejto zimy umelo nezasnežili a ani to neplánujú robiť. K dôvodom, prečo lyžiari ostali ten rok bez pustených vlekov sa vyjadrovať nechce. Pripomenul však, že k dispozícii je prírodný sneh, ktorí môžu využívať deti na sánkovanie a aj verejnosť na voľné aktivity.

Suja tiež spomenul, že penzión pri svahu je v prevádzke a jeho obsadenosť je v súčasnosti na úrovni 50 percent. „Ďalšie termíny nie sú obsadené, keďže vleky nie sú v prevádzke,“ podotkol s tým, že ubytovaní hostia fungujú v režime OP a je pre nich k dispozícii aj reštaurácia. Pre turistov a návštevníkov areálu funguje podľa prevádzkara okienko na výdaj občerstvenia. Wellness centrum súčasťou tohto športového areálu nie je.

Lyžiarske stredisko Košútka s penziónom sa nachádzajú v meste Hriňová uprostred podpolianskej prírody. Fungovať začalo v januári 2008 a vhodné bolo pre začiatočníkov i skúsených lyžiarov. V minulosti mali športovci na výber zo zjazdoviek, z vrchu najdlhšej z nich bol panoramatický výhľad na Poľanu a Podpoľanie. Návštevníkov počas zím prevážal na svah 960-metrový vlek a umelo ho zasnežovali aj snežné tyče. K dlhému vleku postupne pribudli aj kratšie, organizovalo sa aj večerné lyžovanie a k dispozícii bol aj bufet na svahu. Kapacita penziónu je vyše 50 osôb.