Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Regióny

Vlna variantu omikron zatiaľ nemocnice na Zemplíne príliš nezaťažila

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Zo 16 na 28 sa zvýšil počet pacientov na covidových lôžkach v nemocnici v Trebišove, kde podporu UPV nepotrebuje žiaden z hospitalizovaných.

Humenné 7. februára (TASR) - Variant omikron pandémie ochorenia COVID-19 zatiaľ nemocnice na Zemplíne príliš nezaťažil. Vyťaženosť covidových lôžok sa pohybuje približne na úrovni 30 percent. Námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť mestskej Nemocnice Snina Jana Kapáková hovorí o "zvládnuteľnej situácii".

Ako vyplýva z informácií, ktoré TASR poskytla PR špecialistka siete nemocníc Svet zdravia Bianka Krejčíová, súkromný poskytovateľ zdravotnej starostlivosti eviduje za posledný týždeň najväčší prírastok pacientov s ochorením COVID-19 v Michalovciach. Spomedzi 29 hospitalizovaných tu potrebujú napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu (UPV) štyria.

Zo 16 na 28 sa zvýšil počet pacientov na covidových lôžkach v nemocnici v Trebišove, kde podporu UPV nepotrebuje žiaden z hospitalizovaných.

O sedem (na 21) narástol počet hospitalizovaných s ochorením COVID-19 vo vranovskej nemocnici. Napojenie na UPV si tu vyžaduje zdravotný stav jedného z nich.

V humenskej nemocnici klesol za sedem dní počet pacientov na covidových lôžkach zo 14 na 13, podporu UPV nepotrebuje žiaden z nich.

"Nie je to také dramatické, ako to bolo v období november – december. Momentálne máme 23 hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19, z toho je jeden na UPV a jedno dieťa," priblížila pre TASR Kapáková s tým, že situácia v zariadení je zvládnuteľná aj napriek výpadku 22 zamestnancov pre ochorenie či preventívnu karanténu.