Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Vo Fiľakove pribudli na troch uliciach nové autobusové zastávky

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Celkové náklady na rekonštrukciu trojice zastávok predstavovali takmer 24.000 eur.

Fiľakovo 10. augusta (TASR) – Na Družstevnej, Mlynskej a Biskupickej ulici vo Fiľakove pribudli koncom júla tri nové moderné autobusové zastávky. Tie nahradili doterajšie zastaralé a nebezpečné plechové prístrešky. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Klaudia Mikuš Kovácsová.

Na nové autobusové zastávky získala samospráva finančné prostriedky z dotácie od Miestnej akčnej skupiny (MAS) Partnerstvo južného Novohradu. Ako pripomenulo mesto, v uplynulých rokoch bolo vo Fiľakove odstránených celkom sedem plechových prístreškov, ktoré nahradili nové presklené konštrukcie v jednotnom vzhľade.

"V tejto chvíli ostali na našom katastrálnom území už len tri, a to v odľahlých častiach Egreš a Družstevná – ratkársky kopec. Do budúcna budeme hľadať zdroje aj na ich modernizáciu," uviedol primátor mesta Attila Agócs.

Celkové náklady na rekonštrukciu trojice zastávok predstavovali takmer 24.000 eur. Zastávku na Mlynskej ulici zmodernizovalo mesto z vlastných zdrojov, na zvyšné dve získalo od MAS dotáciu vo výške 12.000 eur.