Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Vo Fiľakove vyasfaltujú sedem ulíc

Ilustračná snímka. Foto: TASR Roman Hanc

Dodávateľská firma bude realizovať aj komplexnú obnovu spevnených plôch za "stobytovkou" na Biskupickej ulici za vyše 114.000 eur, uviedol vedúci oddelenia výstavby a životného prostredia MsÚ Vanko.

Fiľakovo 24. júla (TASR) - Vo Fiľakove sa začali prípravy na rozsiahle asfaltovanie ciest a spevnených plôch. Počas najbližších týždňov sa zrekonštruuje povrch na siedmich uliciach. Komplexnou obnovou prejde aj časť vnútrobloku na Biskupickej ulici.

Ako informoval vedúci oddelenia výstavby a životného prostredia MsÚ Ivan Vanko, obnovou prejdú dolná časť Ulice Janka Kráľa, ulice Bélu Bartóka, Odborárska, Jánošíkova, Obrancov mieru, plocha za bytovkou na Ulici 1. mája a doposiaľ neobnovená časť Parkovej ulice. Náklady na obnovu činia takmer 230.000 eur.

"Pred bytovkou na Parkovej plánujeme zrekonštruovať aj parkovisko, ktoré je dnes v zlom technickom stave. Nie je však súčasťou tohto balíka prác, rátame s ním v projekte revitalizácie vnútrobloku Sládkovičova - Parková - Železničná," ozrejmil Vanko s tým, že na dokončenie ulíc má firma tri mesiace.

Ako ďalej uviedol, spolu s asfaltovaním ciest bude dodávateľská firma realizovať aj komplexnú obnovu spevnených plôch za "stobytovkou" na Biskupickej ulici za vyše 114.000 eur. Práce, počas ktorých budú asfaltovať a osádzať nové verejné osvetlenie, budú hotové do dvoch mesiacov.

"Projekt je prvou z dvoch fáz revitalizácie spevnených plôch vnútrobloku medzi ulicami Biskupická a Sládkovičova. V rámci nej rozšírime možnosti parkovania zdvojnásobením počtu parkovacích miest, za "stobytovkou" rozšírime účelovú cestu a rozdelíme ju na dva pruhy. Jeden bude slúžiť na zásobovanie prevádzok, druhý na bežnú dopravu, čím dosiahneme plynulosť premávky," vysvetlil Vanko s tým, že premávku vo vnútrobloku zjednosmernia, opravia časť chodníkov a odstránia aj nefunkčné plynové stanice, ktoré sú lákadlom pre neprispôsobivých obyvateľov.