Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Vo funkcii riaditeľa Mestských lesov v Bratislave skončil M. Dobšovič

Na archívnej snímke z 1. februára 2022 priestor pri Horárni na Peknej ceste počas tlačovej konferencie Ministerstva životného prostredia SR na tému vyhlásenie novej prírodnej rezervácie Vydrica v Bratislave. Foto: TASR - Dano Veselský

O obsadenie tejto pracovnej pozície Dobšovičom prejavil záujem priamo minister životného prostredia Ján Budaj.

Bratislava 1. marca (TASR) - Vo funkcii riaditeľa Mestských lesov v Bratislave ku koncu februára skončil Matej Dobšovič. Od marca organizácii dočasne šéfuje doterajší zástupca riaditeľa Marek Páva.

"Dôvodom personálnych zmien je osobné rozhodnutie pána Dobšoviča, ktorý prijal ponuku viesť dôležitú reformu národných parkov na Ministerstve životného prostredia SR," spresnila pre TASR hovorkyňa hlavného mesta Dagmar Schmucková.

O obsadenie tejto pracovnej pozície Dobšovičom prejavil záujem priamo minister životného prostredia Ján Budaj (OĽANO). Magistrát to vníma aj ako prejav uznania toho, že riaditeľom Mestských lesov v Bratislave bol od leta 2019 fundovaný odborník.

Vedením Mestských lesov v Bratislave od 1. marca do ukončenia riadneho výberového konania poverilo mesto Mareka Pávu, aby bola zachovaná kontinuita v organizácii.