Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Vo V. Tatrách po páde pod sedlom Prielom zahynul 52-ročný turista

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

K pádu muža došlo v jednom zo žľabov spadajúcom k Zamrznutému plesu.

Vysoké Tatry 7. októbra (TASR) - Vo Vysokých Tatrách v oblasti Zamrznutého plesa v piatok zahynul 52-ročný turista. Po pošmyknutí sa a páde dlhom približne 300 metrov narazil hlavou o skalu. Na mieste zasahovali horskí a leteckí záchranári. Informovala o tom hovorkyňa Air-Transport Europe Zuzana Hopjaková.

"Žiaľ, zranenia hlavy muža boli také rozsiahle, že im napokon na mieste podľahol. Lekár musel skonštatovať smrť," uviedla hovorkyňa.

K pádu muža došlo v jednom zo žľabov spadajúcom k Zamrznutému plesu. Svedkovia po príchode k postihnutému, ktorý bol v bezvedomí, ihneď začali resuscitáciu. Na miesto následne dorazil záchranársky vrtuľník z popradskej základne. Lekár leteckých záchranárov pokračoval v rozšírenej kardiopulmonálnej resuscitácii, avšak bezúspešne.

"Mužove telesné pozostatky boli transportované do Smokovca, kde ich prevzali príslušníci polície a pohrebná služba," oznámila Horská záchranná služba (HZS). K pravdepodobnému pošmyknutiu turistu došlo podľa nej na zamrznutom zasneženom exponovanom turistickom chodníku vedúcom do sedla Prielom.