Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Vo Vajnoroch a v Ružinove-Trnávke povolili mimoriadny odlov diviakov

Ilustračná snímka Foto: TASR//Pavol Ďurčo

Agrorezort verí, že toto oparenie pomôže zabrániť šíreniu afrického moru ošípaných a bude pre občanov prínosné.

Bratislava 2. augusta (TASR) - V katastri bratislavských mestských častí Vajnory a Ružinov, časť Trnávka, povolil okresný úrad mimoriadny odlov a odchyt diviakov na nepoľovných plochách. Rozhodnutie vydal na základe rokovania expertnej skupiny zameranej na africký mor ošípaných. TASR o tom informovali z Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR.

Rozhodnutie nadväzuje na mimoriadne povolenie rezortu pôdohospodárstva z februára, ktorým sa povolil mimoriadny lov diviakov vo všetkých poľovných revíroch a na všetkých nepoľovných plochách v rámci Slovenska.

"Ide o biotechnické opatrenie pomáhajúce znižovaniu škôd, ktoré zver spôsobuje - v poľovníctve, poľnohospodárstve a v lesníctve. Chráni vlastníkov pôdy i poľnohospodárov a udržuje početnosť zveri v únosnej miere," spresnili z ministerstva. Lov, prípadne odchyt zveri bude realizovaný v súčinnosti s Regionálnou veterinárnou a potravinovou správou Bratislava.

Agrorezort verí, že toto oparenie pomôže zabrániť šíreniu afrického moru ošípaných a bude pre občanov prínosné. Verejnosť žiada o trpezlivosť pri prípadných nepríjemnostiach spôsobených odlovom.