Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Prievidza a Trenčín zaočkovali 650 ľudí bez predošlej registrácie

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Podľa Eleny Štefíkovej, vedúcej odboru zdravotníctva a sociálnej pomoci Úradu TSK, si ľudia príležitosť dať sa zaočkovať cez víkend a bez objednania pochvaľovali.

Trenčín/Prievidza 4. augusta (TASR) - Zdravotníci uplynulý víkend podali vakcínu proti ochoreniu COVID-19 vo veľkokapacitných krajských očkovacích centrách v Prievidzi a Trenčíne bez predošlej registrácie takmer 650 ľudom. V oboch centrách očkovali vakcínou Comirnaty od Pfizer/BioNTech. Informovala o tom Sláva Gajdošíková z Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).

Počet zaočkovaných vo VKOC Prievidza vzrástol 31. júla na 1716, z toho bolo 284 detí starších ako 12 rokov. Mimo objednania cez systém Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) si po vakcínu na zimný štadión prišlo 318 osôb.

Na trenčianskom výstavisku sa očkovalo 1. augusta, zdravotníci tam podali 1338 dávok vakcíny. Z toho zaočkovali 38 detí a 328 osôb bez predchádzajúcej registrácie.

"Veľmi nás teší, že sa prišli dať zaočkovať ľudia aj bez objednania cez objednávací systém NCZI. Ľudia si túto príležitosť dať sa zaočkovať cez víkend a bez objednania pochvaľovali," uviedla Elena Štefíková, vedúca odboru zdravotníctva a sociálnej pomoci Úradu TSK.

Vo VKOC v Trenčianskom kraji od ich otvorenia zaočkovali zdravotníci takmer 104.000 osôb. Krajské centrá by mali fungovať v zmysle zmlúv fungovať do konca augusta.