Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Vo Vodárenskom múzeu bude v utorok finále Festivalu vody 2019

Ilustračná snímka. Foto: Eszter Kovácsová/TASR

Do súťažného projektu sa zapojili žiaci z viacerých regiónov Slovenska. Vytvorili súťažné tímy a z ponuky si zvolili tému svojho projektu. Súťaží sa v dvoch kategóriách.

Bratislava 9. decembra (TASR) - V priestoroch Vodárenského múzea Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS) v Bratislave bude v utorok (10. 12.) finále Festivalu vody 2019. Podujatie je vyvrcholením projektu, ktorý BVS organizuje v rámci svojho dlhodobého vzdelávacieho programu Modrá škola – voda pre budúcnosť.

Na finále Festivalu vody 2019 bude svoje práce prezentovať 21 súťažných tímov (spolu 85 žiakov) z celého Slovenska. "Festival vody je súťažná prehliadka projektov žiakov o vode, ktorú BVS realizuje už od roku 2010. Cieľom festivalu je rozvoj vedomostí a znalostí detí o pitnej vode – jej výrobe, distribúcii, odvádzaní a čistení odpadových vôd, ale aj o dôležitosti a nenahraditeľnosti vody pre človeka a prírodu," informovali TASR z bratislavskej vodárne.

Do súťažného projektu sa zapojili žiaci z viacerých regiónov Slovenska. Vytvorili súťažné tímy a z ponuky si zvolili tému svojho projektu. Súťaží sa v dvoch kategóriách. Prvá kategória je určená pre žiakov 1. až 4. ročníka základných škôl. Druhá kategória pre žiakov 5. až 9. ročníka základných škôl a 1. až 4. ročníka osemročných gymnázií.