Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Vo Vrakuni zomrel miestny poslanec O. Hrivňák

Ondrej Hrivňák, archívna snímka. Foto: Fb Ondrej Hrivňák

Ondrej Hrivňák zastupoval v miestnom zastupiteľstve volebný obvod číslo 4.

Bratislava 18. novembra (TASR) – V bratislavskej mestskej časti Vrakuňa zomrel miestny poslanec Ondrej Hrivňák. Na sociálnej sieti o tom v stredu informoval vrakunský starosta Martin Kuruc, ktorý vyjadril úprimnú sústrasť rodine zosnulého poslanca.

"Vrakuňa prišla o poslanca, ktorý sa venoval hlavne športu, o čom svedčia jeho nezabudnuteľné fotografie s vrakunským šálom. Bol to dobrý chlap, ktorý keď mohol, vždy pomohol. Česť jeho pamiatke," napísal Kuruc. Kondoloval aj vrakunský miestny poslanec Andrej Ravasz. Na sociálnej sieti napísal, že Hrivňák pôsobil v štruktúrach Športového klubu (ŠK) Vrakuňa. "Tu bol z môjho skromného pohľadu asi najväčší fanúšik. Jeho fotky so šálom ŠK Vrakuňa sú legendárne a nesmrteľné," skonštatoval.

Hrivňák zastupoval v miestnom zastupiteľstve volebný obvod číslo 4, kde patria ulice Bebravská, Bodvianska, Čiernovodská, Čiližská, Dvojkrížna, Hnilecká, Kazanská, Rajčianska, Slatinská, Toplianska, Toryská a Žitavská. Bol členom miestnej komisie mandátovej, verejného poriadku, ochrany verejného záujmu a legislatívnej.

Právnik a politológ Ondrej Hrivňák pôsobil v minulosti ako asistent poslanca SDKÚ-DS Martina Fedora. Zakladal si na svojom rusínskom pôvode, aj hlbokej kresťanskej viere. Za svoj druhý domov rád označoval práve bratislavskú Vrakuňu, kde pôsobil ako komunálny poslanec.