Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Vo Vranove nad Topľou budú cez víkend očkovať jednodávkovou vakcínou

Zdravotník drží v ruke ampulku s vakcínou proti ochoreniu Covid-19 od firmy Johnson & Johnson. Foto: TASR/AP

Samospráva záujemcom pre urýchlenie práce vakcinačného tímu odporúča zaregistrovať sa na očkovanie.

Vranov nad Topľou 26. novembra (TASR) – Zaočkovať sa proti ochoreniu COVID-19 jednodávkovou vakcínou ponúka počas soboty a nedele (27. a 28.11.) mesto Vranov nad Topľou. Vakcinačné centrum v mestskej športovej hale otvorí samospráva v spolupráci s Prešovským samosprávnym krajom a Združením miest a obcí vranovského regiónu.

"V tomto centre sa môžu zaočkovať proti ochoreniu COVID-19 všetci tí, ktorí majú nad 18 rokov, očkovaní ešte nie sú a chcú tak urobiť jednorazovou očkovacou látkou," informoval primátor Ján Ragan na internetovej stránke mesta.

Samospráva záujemcom pre urýchlenie práce vakcinačného tímu odporúča zaregistrovať sa na očkovanie na stránke https://psk-ockovanie.sk/…inu-janssen/, pričom zároveň upozorňuje, že rezervácia sa uzatvára pre daný deň vždy predvečer očkovania o 19.00 h. Na svojej webovej stránke tiež mesto zverejnilo odkazy na stiahnutie formulárov o informovanom súhlase a anamnestickom dotazníku pre pacienta, ktorých vyplnenie a podpísanie pred samotnou návštevou vakcinačného centra takisto urýchli vybavovanie čakateľov na očkovanie. Tvorbe radov tiež môžu zaregistrovaní záujemcovia o očkovanie predísť tým, že do vakcinačného centra budú prichádzať desať minút pred termínom vakcinácie.

"Očkovacie centrum slúži aj nezaregistrovaným občanom, no tí musia rátať s prípadným čakaním. Preto všetkým, ktorí sa chcú zaočkovať jednorazovou očkovacou látkou, odporúčame sa zaregistrovať," doplnilo mesto.