Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Vo Vychylovke otvoria letnú sezónu stavaním mája a kultúrnym programom

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Návštevníci sa môžu tešiť aj na novú výstavu Ihlou maľované, ktorá prezentuje výšivky zo zbierok Kysuckého múzea.

Nová Bystrica 1. mája (TASR) - Kysucké múzeum, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja v nedeľu stavaním mája otvorí letnú sezónu v Múzeu kysuckej dediny vo Vychylovke. Informovala o tom Miroslava Jančulová z Kysuckého múzea.

Hoci otvárame letnú sezónu, musíme návštevníkov informovať o prebiehajúcej rekonštrukcii na Historickej lesnej úvraťovej železnici, ktorá zostane do odvolania zatvorená. Návštevníci sa tak žiaľ ešte neprevezú vláčikom, ale za to ich v skanzene čaká pestrá paleta rozmanitého programu,“ uviedla Jančulová.

Ako dodala, nebude chýbať hudba, spev, tanec v podaní miestneho súboru FS Bystrica a poľskej skupiny Kapela Ludowa Jetelinka. Návštevníci sa môžu tešiť aj na novú výstavu Ihlou maľované, ktorá prezentuje výšivky zo zbierok Kysuckého múzea.

Program vo Vychylovke sa začal v nedeľu dopoludnia prezentáciou remeselníkov, na pravé poludnie bude pokračovať krojovaným sprievodom, zdobením polazničiek, stavaním mája a folklórnym vystúpením na pódiu pri krčme z Korne. Súčasťou programu bude aj svätá omša v Kaplnke panny Márie Ružencovej.