Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Vo Výskumnom centre AgroBioTech SPU v Nitre odštartovala letná škola

Na snímke výskumné centrum AgroBioTech. Foto: TASR

Významnú časť letnej školy bude tvoriť laboratórna činnosť orientovaná na genetiku, bunkové kultúry, analytickú chémiu a iné aspekty biológie.

Nitra 2. augusta (TASR) – Vo Výskumnom centre AgroBioTech Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre (SPU) sa začala letná škola Viva la Science. Určená je vysokoškolákom so záujmom o biologické a biotechnologické vedy, ktorí majú možnosť získať reálne skúsenosti a znalosti o fungovaní laboratórií, informovala hovorkyňa SPU Renáta Chosraviová.

Počas augusta absolvuje 16 študentov zo slovenských vysokých škôl, ale aj z Česka, Poľska, Maďarska a Ukrajiny prednášky a workshopy. V rámci nich si vyskúšajú potravinárske technológie, senzoriku, odhaľovanie falšovaných potravín, výrobu čokolády či piva, ale aj semináre zamerané na akademické písanie a akademické prezentovanie, uviedla koordinátorka projektu Eva Tvrdá z Ústavu aplikovanej biológie Fakulty biotechnológie a potravinárstva SPU.

Významnú časť letnej školy bude tvoriť laboratórna činnosť orientovaná na genetiku, bunkové kultúry, analytickú chémiu a iné aspekty biológie. Študenti budú na záver letnej školy prezentovať výsledky svojich projektov pred odbornou komisiou.