Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

Vo Vyšnom Nemeckom vybavujú osobné autá priebežne, kamióny čakajú dni

Na snímke Únia autodopravcov Slovenska (UNAS) v piatok 1. decembra 2023 o 15.00 h zablokovala hraničný priechod Vyšné Nemecké - Užhorod. Protestuje tým proti zrušeniu povoleniek pre ukrajinských dopravcov v Európskej únii. Foto: TASR - Roman Hanc

Čakacie doby pre nákladnú dopravu sú štyri až päť dní.

Vyšné Nemecké 4. decembra (TASR) - Na hraničnom priechode Vyšné Nemecké - Užhorod je osobná doprava vybavovaná priebežne, čakacie doby pre nákladnú dopravu sú štyri až päť dní. Za 24 hodín od nedele (3. 12.) rána do pondelka rána bolo na výstupe zo SR na Ukrajinu vybavených spolu 179 kamiónov. TASR o tom informovala hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície (RHCP) Sobrance Agnesa Kopernická.

"Kolóna smerujúca ku hraničnému priechodu Vyšné Nemecké -Užhorod končí aktuálne medzi obcou Nižná Rybnica a križovatkou Gajdoš. Ide zhruba o 20-kilometrový úsek," uviedla.

Na trase pred priechodom policajné hliadky riadia dopravu v oboch smeroch, keďže je prejazdný iba jeden jazdný pruh, a radia kamióny mimo obývaných oblastí, aby boli obyvatelia dotknutých obcí čo najmenej obmedzovaní.

Únia autodopravcov Slovenska (UNAS) pokračuje v blokovaní hraničného priechodu Vyšné Nemecké na protest proti zrušeniu povoleniek pre ukrajinských dopravcov v Európskej únii. Obmedzenie na prejazd kamiónov má trvať do odvolania, pričom protestujúci sa rozhodnú o ďalšom postupe na základe výsledkov pondelkových rokovaní európskych ministrov dopravy v Bruseli. UNAS pri začatí protestnej blokády informovala, že obmedzovať nebude prevoz humanitárneho tovaru, vojenskej pomoci, živých zvierat, paliva a chladeného či čerstvého tovaru, ostatný tovar bude púšťaný v počte štyroch kamiónov za hodinu.