Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Vo Vysokých Tatrách je miera pozitivity 0,37 percenta

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Samospráva spolupracovala s existujúcimi mobilnými odberovými miestami.

Vysoké Tatry 27. januára (TASR) – Skríningové testovanie na ochorenie COVID-19 v meste Vysoké Tatry odhalilo 12 pozitívnych z 3225 vykonaných testov. Miera pozitivity je tak na úrovni 0,37 percenta. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Daniela Birková.

Samospráva spolupracovala s existujúcimi mobilnými odberovými miestami. Ako ozrejmila Birková, keďže oslovené národné ústavy, kúpele a sanatóriá prisľúbili pomoc, bolo možné tento skríning zrealizovať. Vo Vysokých Tatrách tak vzniklo šesť odberných miest (Vyšné Hágy, Tatranská Polianka, Nový Smokovec, Dolný Smokovec, Tatranská Lomnica a Tatranská Kotlina). Testovalo sa najmä cez víkend, no vo Vyšných Hágoch aj cez týždeň.

„Potom, čo ostala táto úloha na ramenách samosprávy sme si uvedomovali, že je potrebné nadviazať spoluprácu. Rád by som poďakoval vedeniu ústavov, kúpeľov a sanatórií. Samozrejme, naša vďaka a úcta patrí najmä zdravotníckemu, administratívnemu personálu, vojakom, štátnym i mestským policajtom a úradníkom,“ dodal primátor mesta Ján Mokoš.