Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Vo Zvolene bude medzinárodná olympiáda pre študentov - seniorov

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Prvý deň sú pripravené súťaže v streľbe zo vzduchovky, stolno-tenisový turnaj a pretláčanie rukou.

Zvolen 12. septembra (TASR) – Okolo 100 seniorov z Turecka, Poľska, Maďarska, Českej republiky, Lotyšska a zo Slovenska bude súťažiť na nadchádzajúcej medzinárodnej športovej olympiáde pre študentov – seniorov. Olympiáda sa uskutoční v dňoch 15. až 17. septembra vo Zvolene. TASR o tom informoval vedúci Centra ďalšieho vzdelávania na Technickej univerzite vo Zvolene Erik Selecký.

"Napriek tomu, že COVID-19 nezmizol z mapy sveta, môžeme 11. ročník medzinárodnej športovej olympiády nazvať ako post-pandemický," uviedol Selecký pre TASR.

Podľa neho sa organizátori každoročne snažia prilákať čo najviac seniorov z Európy, protipandemické opatrenia boli ale posledné dva roky veľmi prísne. "Nemusíme nikomu hovoriť, že organizovať hocijaké podujatie bolo do značnej miery rizikom. Aj keď sú seniori špecifická skupina, chcú sa stretávať, cestovať, spoznávať nových ľudí," dodal.

Prvý deň sú pripravené súťaže v streľbe zo vzduchovky, stolno-tenisový turnaj a pretláčanie rukou. V poobedňajšom bloku budú mať seniori disciplíny ako hod na cieľ, hod na presnosť, kop na bránu. Druhý deň je pripravený overený bowlingový turnaj. "Pre zahraničných študentov sme pripravili aj voľný program na štvrtok – splavovanie rieky Hron," doplnil Selecký. Program "okorení" ZUMBA Gold pre seniorov i DJ LODY s diskotékou.