Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

Vo zvolenskej nemocnici má koronavírus 7 pacientov a 6 zamestnancov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Vo zvolenskej nemocnici od konca septembra platí zákaz návštev pacientov.

Zvolen 4. novembra (TASR) – Zvolenská nemocnica má v súčasnosti sedem pacientov a šesť zamestnancov s ochorením COVID-19. Pre TASR to v stredu uviedla Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.

Ako dodala, situácia v nemocnici je aj napriek nakazeným ľuďom priaznivá a jej fungovanie je zabezpečené. „Reprofilizovaných lôžok bolo pre potreby pacientov s novým koronavírusom vyčlenených celkovo 20,“ poznamenala.

„Pre vývoj pandémie je na dennej báze vyhodnocovaná aktuálna situácia a v prípade potreby budú prijímané operatívne riešenia,“ reagovala hovorkyňa s tým, že vedenie nemocnice má pripravené, v súlade s pandemickým plánom, aj riešenia pre prípadné ďalšie zhoršovanie sa situácie. „Významne však môžu zasiahnuť do rozsahu poskytovanej starostlivosti a sú závislé od personálnej situácie v nemocnici,“ poznamenala.

Vo zvolenskej nemocnici od konca septembra platí zákaz návštev pacientov. Z preventívnych dôvodov trvá tento stav aj naďalej, aby sa medzi ľuďmi nešíril nový koronavírus.