Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Vo zvolenskej nemocnici nemajú ani jedného zamestnanca v karanténe

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Veľkokapacitné očkovacie centrum od tohto týždňa mení očkovaciu vakcínu.

Zvolen 4. mája (TASR) - Vo zvolenskej nemocnici v súčasnosti neevidujú ani jedného zamestnanca s ochorením COVID-19 a nikto z personálu tak nie je v karanténe. TASR o tom v utorok informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.

Prijali sme aj nových pacientov s ochorením COVID-19. Aktuálne u nás leží 12 pacientov, u 14 máme na nový koronavírus podozrenie a stav ďalších štyroch je tak vážny, že museli byť napojení na umelú pľúcnu ventiláciu,“ uviedla riaditeľka zvolenskej nemocnice Ľudmila Veselá s tým, že takmer 440 zamestnancov nemocnice má za sebou očkovanie aj druhou dávkou vakcíny.

Za štyri mesiace tohto roka zvolenská nemocnica hospitalizovala 1289 pacientov s novým koronavírusom, z toho bolo 734 mužov a 555 žien. Najmladší pacient mal rok, najstarší hospitalizovaný bol vo veku 97 rokov. „Priaznivý vývoj pandémie v celom regióne potvrdzuje aj testovanie na nový koronavírus, najmä antigénové testy, kde z 912 otestovaných v minulom týždni mali nový koronavírus potvrdený len traja,“ zhrnula hovorkyňa.

Podľa nej zvolenskí zdravotníci už začali s plánovanými operáciami, a to najmä tých, u ktorých je predpoklad ľahšieho pooperačného stavu. Zákaz návštev pacientov a prísne protiepidemické opatrenia zatiaľ zostávajú v platnosti s výnimkou možnej účasti otca pri pôrode po splnení všetkých podmienok.

Veľkokapacitné očkovacie centrum od tohto týždňa mení očkovaciu vakcínu. „V budove zvolenského Doprastavu budú všetci prvýkrát očkovaní dostávať vakcínu od Pfizer/BioNTech, tí, ktorí boli zaočkovaní prvou dávkou vakcíny AstraZeneca, dostanú aj druhú dávku od tejto spoločnosti,“ ukončila Pavliková.