Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Vodič elektrickej kolobežky zrazil v Poprade dievča

Snímka z miesta nehody. Foto: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj

Polícia v tejto súvislosti upozorňuje, že aj pri používaní elektrokolobežiek je potrebné dodržiavať dopravné predpisy.

Poprad 6. mája (TASR) – V Poprade v krátkom čase od spustenia elektrických zdieľaných kolobežiek už došlo k dopravnej nehode. Policajti na sociálnej sieti informujú, že vodič kolobežky zrazil v utorok (4. 5.) podvečer na chodníku Moyzesovej ulice dievča.

„Vodič so spolujazdcom stojacim za ním viedol elektrokolobežku po chodníku. Chcel prejsť medzi chodcami kráčajúcimi tým istým smerom. Dievčatko kráčajúce pri pravom okraji chodníka urobilo úkrok vľavo v smere chôdze a došlo tak k nárazu kolobežky s chodkyňou,“ opisujú policajti. Podľa ich slov dievča spadlo na chodník a následkom nárazu utrpelo ľahké zranenie. Dopravná nehoda je aktuálne v štádiu objasňovania.

Polícia v tejto súvislosti upozorňuje, že aj pri používaní elektrokolobežiek je potrebné dodržiavať dopravné predpisy. Pre jazdu na kolobežke treba využívať prioritne cyklotrasy a pravé krajnice ciest. „Na chodníku je jazda elektrickou kolobežkou povolená, ale len rýchlosťou chôdze a na jeho pravej strane. Jazdec musí kolobežku riadiť oboma rukami, byť na kolobežke sám, neťahať iné zariadenie a v prípade niekoľkých jazdcov isť na kolobežkách jednotlivo za sebou,“ zdôrazňujú policajti.