Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Vodič jazdil so zákazom činnosti na odhlásenom aute

Policajná snímka. Foto: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj

Policajtom sa pokúsil odbočením na poľnú cestu.

Hlohovec 28. decembra (TASR) – Polícia zadržala vodiča so zákazom činnosti a na odhlásenom vozidle, ktorý v sobotu (26. 12.) odmietal zastaviť medzi obcami Bojničky a Dvorníky v okrese Hlohovec. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave na sociálnej sieti.

„Policajná hliadka dostala tip, že sa po obci Dvorníky premáva tmavý Mercedes bez evidenčných značiek a ohrozuje ostatných vodičov. Pokúsila sa ho zastaviť, ale vodič na ich výzvy nereagoval. Keďže sa rútil k zastavanej oblasti, policajti použili aj dva varovné výstrely. Ani tie ho nepresvedčili," uviedla polícia.

Uniknúť sa pokúsil odbočením na poľnú cestu. "Na rozmočenej ceste zapadol. Policajti následne 28-ročného vodiča pod hrozbou zbrane vyzvali, aby sa už nepokúšal o útek. Muž viac nekládol žiaden odpor a začal s hliadkou spolupracovať,“ doplnila polícia.



Lustráciou policajti zistili, že šofér má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlo a jeho auto je v súčasnosti odhlásené z evidencie. Hliadka ho podrobila dychovej skúške na alkohol, ktorá bola negatívna. "Muž bol prevezený do cely policajného zaistenia. Poverený policajt vzniesol voči vodičovi obvinenie za prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia, za ktorý mu hrozí trest odňatia slobody až na dva roky," informovala polícia.