Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Vodič jazdil v Trenčíne pod vplyvom drog, policajti začali stíhanie

Ilustračná fotka. Foto: TASR - František Iván

Policajti vodičovi na mieste zadržali vodičský preukaz, spísali správu o výsledku objasňovania priestupku a zakázali mu ďalšiu jazdu.

Trenčín 25. novembra (TASR) - Vodiča, ktorý jazdil v Trenčíne pod vplyvom drog, zistili policajti pohotovostnej motorizovanej jednotky (PMJ) z Trenčína. Muž mal pri sebe aj marihuanu. Polícia začala v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Informovala o tom v piatok na sociálnej sieti.

Štyridsaťosemročného vodiča Škody zastavili a kontrolovali policajti na Soblahovskej ulici po tom, čo spáchal dopravný priestupok. "Jeho dychová skúška bola negatívna, avšak javil známky požitia psychotropných látok. Policajti sa ho preto spýtali, či požil iné návykové látky. Vodič mal nervózne zareagovať, že isto nie, že také veci skúšal v mladosti, a začal sa správať podráždene a nervózne," uviedla polícia.

Muža policajti vyzvali, aby sa podrobil lekárskemu vyšetreniu, čo najskôr odmietol, no po dohode s právnikom naň pristúpil. "Výsledky orientačného skríningového vyšetrenia vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne boli pozitívne na THC. Vodič následne po zákonnom poučení policajtom dobrovoľne vydal dve krabičky s neznámou zelenou sušinou. Podľa jeho vyjadrenia malo ísť o marihuanu. Tento materiál policajti zaistili a zaslali na expertízne skúmanie," doplnila polícia.

Policajti budú podľa nej postupovať v trestnom alebo priestupkovom konaní na základe výsledkov expertízneho skúmania. Za tento trestný čin je sadzba v zmysle zákona tri roky odňatia slobody. Policajti vodičovi na mieste zadržali vodičský preukaz, spísali správu o výsledku objasňovania priestupku a zakázali mu ďalšiu jazdu.