Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Vodič kamióna zaspal za volantom, spôsobil škody za 120.000 eur

Mikrospánok bol pravdepodobne príčinou štvrtkovej dopravnej nehody kamióna na diaľnici D1 v katastri Nového Mesta nad Váhom. Foto: PZ SR - KR Trenčín

Vozidlo prednou časťou ťahača narazilo do kovových zvodidiel diaľnice, následne vodič prudko strhol riadenie vľavo, vďaka čomu sa s jazdnou súpravou prevrátil na pravý bok.

Nové Mesto nad Váhom 19. augusta (TASR) – Mikrospánok bol pravdepodobne príčinou štvrtkovej dopravnej nehody kamióna na diaľnici D1 v katastri Nového Mesta nad Váhom. Vodič zišiel z diaľnice a zdemoloval zvodidlá a protihlukovú stenu.

Ako informovala trenčianska polícia na sociálnej sieti, 38-ročný vodič viedol jazdnú súpravu po diaľnici D1 v smere od Žiliny na Bratislavu. Pre únavu zaspal a zišiel s vozidlom mimo vozovku. Vozidlo prednou časťou ťahača narazilo do kovových zvodidiel diaľnice, následne vodič prudko strhol riadenie vľavo, vďaka čomu sa s jazdnou súpravou prevrátil na pravý bok. Pri prevrátení návesom zachytil oplotenie diaľnice a protihlukovú stenu.

„V dôsledku dopravnej nehody vznikla škoda na jazdnej súprave a náklade vo výške asi 70.000 eur. Národnej diaľničnej spoločnosti vznikla poškodením zvodidiel a protihlukovej steny škoda vo výške približne 50.000 eur. Vodič utrpel pri dopravnej nehode ľahké zranenia,“ informuje polícia.