Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Vodič, ktorý unikal pred hliadkou pri Fiľakove, bude stíhaný väzobne

Ilustračné foto Foto: TASR

Muž je obvinený je z prečinu nebezpečného vyhrážania. V jeho prípade však nejde o prvú 'potýčku' so zákonom.

Fiľakovo 25. februára (TASR) – Muž vo veku 55 rokov, ktorý sa v utorok (23. 2.) snažil ujsť policajnej hliadke v Biskupiciach pri Fiľakove v Lučeneckom okrese, bude stíhaný väzobne. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) Banská Bystrica na sociálnej sieti.

"Dotyčný muž dnes predstúpil pred sudcu," uviedla polícia s tým, že stíhaný bude väzobne. Dodala, že muž nereagoval na výzvy polície, aby zastavil, a snažil sa hliadke uniknúť. Nakoniec po nezvládnutí rýchlej jazdy a šmyku skončil s vozidlom mimo vozovky, z auta vyskočil a utekal z miesta preč.

"Polícia použila na jeho zastavenie varovný výstrel a nakoniec ho zadržala. Na mieste našli policajti aj látky či komponenty, pri ktorých je podozrenie, že pochádzajú z drogovej trestnej činnosti," podotkli policajti s tým, že spomínané veci boli zaslané na expertízne skúmanie.

"Muž je obvinený je z prečinu nebezpečného vyhrážania. V jeho prípade však nejde o prvú 'potýčku' so zákonom. Ide o viacnásobného recidivistu, ktorý sa už v minulosti dopustil trestnej činnosti," zakončilo KR PZ.