Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Vodič, ktorý v Banskej Bystrici zrazil troch chodcov, skončil vo väzbe

Foto: Ilustračné foto: TASR/Radovan Stoklasa

Dvadsaťročný muž ani nie je držiteľom vodičského oprávnenia a v minulosti bol už viackrát súdne trestaný. Skutku sa dopustil v podmienke.

Banská Bystrica 30. januára (TASR) – Vodiča osobného auta, ktorý v piatok (27. 1.) na Ulici 29. augusta v Banskej Bystrici pri dopravnej nehode zrazil troch chodcov, zobral sudca okresného súdu do väzby. Vyšetrovateľ ho obvinil z prečinu ublíženia na zdraví. Informovala o tom v pondelok na sociálnej sieti banskobystrická krajská polícia s tým, že 20-ročný muž ani nie je držiteľom vodičského oprávnenia a v minulosti bol už viackrát súdne trestaný. Skutku sa dopustil v podmienke.

"Vodič nerešpektoval pokyn policajnej hliadky na zastavenie vozidla a unikal pred ňou vo vozidle Škoda Fabia po ceste v protismere. Neprispôsobil rýchlosť jazdy a pri prejazde križovatkou narazil do iného auta, ktoré išlo po hlavnej ceste. Po náraze ho odhodilo z cesty na chodník, kde sa v tom čase nachádzali traja chodci," opísala nehodu polícia. Dychová skúška bola u vodiča negatívna, na zistenie iných návykových látok mu však odobrali biologický materiál.

Pri nehode utrpela 72-ročná chodkyňa povrchové zranenia, ktoré si nevyžiadali jej hospitalizáciu. Horšie dopadli 74-ročný muž a 18-ročný mladík, ktorí utrpeli ťažké zranenia.