Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Vodič na R1 chcel oklamať policajtov, vymenil skúmavku s močom

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Pozornosť diaľničných policajtov z Nitry - Selenec upútal tým, že počas jazdy používal mobilný telefón.

Nitra 24. marca (TASR) – Vodič strieborného BMW 320 jazdil na rýchlostnej ceste R1 pod vplyvom drog. Pozornosť diaľničných policajtov z Nitry - Selenec upútal tým, že počas jazdy používal mobilný telefón. Z uvedeného dôvodu policajti vozidlo zastavili. Nervózne a roztržito sa správajúceho vodiča vyzvali k predloženiu dokladov. Keď otvoril prednú priehradku, aby vybral doklady, vypadlo mu z nej vrecko s hnedou kryštalickou látkou, informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre. Vodič sa vrecko pokúsil ukryť v dlani, následne ho však policajtom dobrovoľne vydal.

Policajti podrobili vodiča dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. Vzápätí ho vyzvali, aby sa podrobil odberu moču a krvi, či nie je pod vplyvom inej návykovej látky. V nemocnici sa však vodič pokúsil policajtov oklamať a namiesto skúmavky s močom im podal skúmavku s neznámou priesvitnou látkou, ktorú mal pravdepodobne v spodnej bielizni pripravenú na takúto príležitosť. Policajti mali podozrenie, že obsah skúmavky nie je v poriadku a vyzvali ho, aby im odovzdal vzorku s močom. Vyšetrenie biologického materiálu potvrdilo výsledok pozitívny na metamfetamín a amfetamín.

Policajti spísali s vodičom správu o výsledku objasňovania priestupku, zadržali mu vodičský preukaz a zakázali ďalšiu jazdu. Osoba bola predvedená na obvodné oddelenie z dôvodu vykonávania ďalších procesných úkonov, potvrdila polícia.