Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Vodič v Handlovej poškodil závoru na železničnom priecestí

Na snímke zlomená závora na železničnom priecestí. Foto: Facebook Polícia SR - Trenčiansky kraj

Polícia upozorňuje vodičov, že pri prejazde cez železničné priecestia treba vždy rešpektovať pravidlá cestnej premávky, nepreceňovať svoje sily a vodičské schopnosti.

Handlová 28. júna (TASR) - Policajti vyšetrujú okolnosti dopravnej nehody v Handlovej, pri ktorej vodič nákladného vozidla poškodil závoru na železničnom priecestí. V tejto súvislosti začali trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia. Informovala o tom v utorok na sociálnej sieti trenčianska krajská polícia.

"Vodič nákladného auta s návesom jazdil v smere zo Žiaru nad Hronom do Prievidze. Pravdepodobne nerešpektoval zvukové a svetelné výstražné znamenie priecestného zabezpečovacieho zariadenia a pravým horným rohom nákladného návesu zlomil spúšťajúcu sa drevenú závoru tohto zariadenia, ktoré znefunkčnil," opísali policajti.

K zraneniu osôb podľa nich nedošlo, dychová skúška vodiča bola negatívna.

Polícia upozorňuje vodičov, že pri prejazde cez železničné priecestia treba vždy rešpektovať pravidlá cestnej premávky, nepreceňovať svoje sily a vodičské schopnosti. "Zrážka automobilu s niekoľko desiatok až stoviek ton ťažkým vlakom znamená takmer vždy pre posádku cestného vozidla ťažký úraz alebo smrť," dodali policajti.