Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Vodič zo Serede neprepravoval iba výbušniny, ale aj drogy

Ilustračné foto Foto: TASR/Polícia

Za zatavené injekčné striekačky s metamfetamínom hrozí mužovi trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

Galanta 25. júna (TASR) - Vyšetrovateľ obvinil 29-ročného mladíka zo Serede z nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

"Polícia už koncom mája obvinila tohto muža zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Obvinený v januári viedol osobné auto Toyota z Galanty na obec Košúty. Za železničnou traťou vodiča zastavila a kontrolovala policajná hliadka," ozrejmila Kredatusová s tým, že počas kontroly policajti zistili, že vo vozidle sa nachádzajú neznáme chemické látky.

Následným vyšetrovaním sa zistilo, že muž v záhradkárskej oblasti v meste Sereď neoprávnene prechovával pyrotechnický materiál.

Podľa hovorkyne expertízou nájdených látok vo vozidle policajti zistili aj to, že vodič v aute neprepravoval len pyrotechnický materiál, ale aj zatavené injekčné striekačky.

"Tie sa zaslali na expertízne skúmanie, ktoré potvrdilo, že ide o metamfetamín, z ktorého by bolo možné vyrobiť až 392 jednorazových dávok drogy," konštatovala. Za tento skutok hrozí mužovi trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.