Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Vodič zrazil matku s dvoma deťmi na priechode pre chodcov

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Vodičovi sa nepodarilo auto ubrzdiť, dvojročné dievčatko sa bude zo zranení zotavovať dva až tri mesiace.

Košice 12. decembra (TASR) - Vodič auta značky Ford Mondeo zrazil v utorok (11. decembra) popoludní 36-ročnú matku s dvoma jej deťmi, ktorá s kočíkom prechádzala cez priechod pre chodcov. K nehode došlo okolo 16.30 h na Triede L. Svobodu na sídlisku Dargovských hrdinov.

V smere od Sečovskej ulice v pravom jazdnom pruhu pred priechodom pre chodcov zastavil v tom čase trolejbus MHD, ktorý dával prednosť chodcom. Za ním idúci vodič s autom prešiel do ľavého pruhu, kde cez priechod práve šla matka s deťmi. Vodič začal brzdiť a šmykom na mokrej vozovke do nich narazil. "Matka pri zrážke utrpela zranenia s dobou liečenia do troch týždňov, jej osemmesačný syn, ktorý bol v kočíku, utrpel ľahké zranenie s dobou liečenia do šiestich dní, jej dvojročná dcéra utrpela zranenia s dobou liečenia dva až tri mesiace," uviedol dnes košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Na vozidle vznikla škoda 150 eur. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci pre prečin ublíženia na zdraví. Bližšie okolnosti dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania.

Polícia aj v tejto súvislosti varuje vodičov, aby vzhľadom na zimné obdobie a zmeny počasia, ktoré súvisia najmä so zníženou viditeľnosťou a zmenou povrchu vozovky, dbali na zvýšenú bezpečnosť na cestách. "Treba sa rýchlo prispôsobiť podmienkam na ceste. Preto vodiči, znížte rýchlosť jazdy a dávajte pozor na ostatných účastníkov cestnej premávky," upozornil Szabó.