Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

Vodiči budú za parkovanie v centre Levíc platiť sms správami

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Ročne vyberú za parkovanie či bez neho 20.000 až 30.000 eur. Keby však chceli zabrániť parkovaniu „na čierno“, museli by na to využívať celú kapacitu mestskej polície.

Levice 9. augusta (TASR) – Vodičom v Leviciach sa nechce platiť za parkovanie. Vyplýva to z analýzy, ktorú si radnica pred časom nechala vypracovať. Tá ukazuje, že viac ako 79 percent vodičov v zóne plateného parkovania nezaplatilo poplatok za odstavenie auta. „Dvojdenná kontrola zóny plateného parkovania priniesla jednoznačné výsledky. Súčasný systém je minimálne rešpektovaný. V kontexte výsledkov kontroly je možné konštatovať, že Levičania vedia, že nemusia platiť za parkovanie v centre mesta,“ konštatujú v analýze jej spracovatelia.

Levickému primátorovi Štefanovi Mišákovi sa zverejnené čísla zdajú príliš vysoké, aj keď problémy s vyberaním parkovného priznáva. „Ročne vyberieme za zlé parkovanie, či parkovanie bez zaplatenia 20.000 až 30.000 eur. Určite tento problém treba riešiť. Keby sme však chceli zabrániť parkovaniu „na čierno“, museli by sme na to využívať celú kapacitu mestskej polície,“ skonštatoval Mišák.

Podľa primátora bez zaplatenia poplatkov často parkujú vodiči, ktorí nie sú z Levíc, pretože nevedia, kde si môžu parkovací lístok kúpiť. To by sa malo od septembra zmeniť. „Chceme spustiť systém platenia parkovného cez sms správu. To môže spraviť každý a nemôže sa pri tom vyhovárať, že nevedel, kde má za parkovanie zaplatiť. Tento spôsob platenia parkovného chceme v Leviciach zaviesť od 15. septembra,“ povedal Mišák.