Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

HROZIA MU ROKY ZA MREŽAMI: Vodičovi po nehode namerali v dychu alkohol

Snímka z miesta nehody v Bratislave. Foto: Facebook/Polícia sr - Bratislavský kraj

Vodičovi Volkswagenu, ktorý nedal prednosť vozidlu značky Hyundai, po zrážke namerali v dychu najskôr 1,6 promile alkoholu, pri opakovanej skúške 1,77.

Bratislava 19. augusta (TASR) - Vodičovi po nehode v Bratislave namerali v dychu 1,77 promile alkoholu. V prípade preukázania viny pred súdom mu hrozí dvojročný trest odňatia slobody. Na Rusovskej ceste v stredu (17. 8.) popoludní pri odbočovaní vľavo na hlavnú cestu nedal prednosť v jazde. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

"Pri dopravnej nehode k zraneniu osôb nedošlo. Celková výška škody na vozidlách bola odhadnutá na približne 6000 eur," uviedla polícia.

Vodičovi Volkswagenu, ktorý nedal prednosť vozidlu značky Hyundai, po zrážke namerali v dychu najskôr 1,6 promile alkoholu, pri opakovanej skúške 1,77. Naplnil tak skutkovú podstatu trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Zadržali ho a eskortovali na policajné oddelenie. Išlo o občana Srbska.

Polícia opäť apeluje na vodičov, aby boli na cestách voči sebe, ako aj ďalším účastníkom cestnej premávky zodpovední a alkohol alebo iné návykové látky pred alebo počas jazdy za žiadnych okolností nepožili.