Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Vodný slalomár J. Grigar si prevzal cenu mesta Liptovský Mikuláš

Na archívnej snímke slovenský kajakár Jakub Grigar. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Primátor slovenskému vodnému slalomárovi poprial veľa ďalších úspechov v športovom aj v osobnom živote.

Liptovský Mikuláš 22. októbra (TASR) - Strieborný medailista z tohtoročnej olympiády v Tokiu, vodný slalomár Jakub Grigar, si v piatok popoludní na námestí v Liptovskom Mikuláši prevzal cenu mesta. Odovzdal mu ju primátor Ján Blcháč. Grigar uviedol, že si ocenenie veľmi váži.

"Popri tréningoch človek naozaj niekedy zabúda a nie je si istý, či to tí ľudia okolo vidia. Preto si naozaj veľmi vážim, že si ľudia z môjho rodného mesta všimli moje úspechy a že tu dnes môžem stáť s cenou mesta," povedal Grigar.

Primátor slovenskému vodnému slalomárovi poprial veľa ďalších úspechov v športovom aj v osobnom živote. "Verím, že pri jeho maximálnom nasadení, drine a talente sa ich dočkáme čoskoro. Či už na majstrovstvách sveta alebo v budúcnosti na olympiáde," podotkol.

Udelenie ocenenia odobrili v septembri poslanci liptovskomikulášskeho mestského zastupiteľstva. Prvý výraznejší športový úspech Grigar zaznamenal na olympiáde mládeže v roku 2014 v čínskom Nankingu, kde získal druhé miesto. Už na najvyššom olympijskom predstavení v Riu liptovskomikulášsky rodák siahal na medailu, kde vyhral semifinále, nakoniec z toho bola piata pozícia. Na tokijskú olympiádu získal miestenku na meno ako prvý slovenský vodný slalomár. Dobrú formu potvrdil v júni triumfom na podujatí Svetového pohára v nemeckom Markkleebergu. V Tokiu bol na divokej vode nad jeho sily iba líder svetového rebríčka.