Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Vojenská hudba bude v opere koncertovať so žiakmi konzervatórií

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Ide už o druhý taký koncert vojenskej hudby, ďalšie sa uskutočnia v Nitre a Prešove.

Banská Bystrica 20. marca (TASR) – Vojenská hudba Banská Bystrica bude v stredu (22. 3.) o 17.00 h v banskobystrickej Štátnej opere koncertovať spoločne so žiakmi konzervatórií. Ide už o druhý taký koncert vojenskej hudby, ďalšie sa uskutočnia v Nitre a Prešove. TASR o tom v pondelok informovala hovorkyňa ministerstva obrany Martina Kakaščíková.

Kultúrne podujatie organizuje Veliteľstvo posádky Bratislava s cieľom podporiť vzdelávanie detí a mládeže v hre na dychové hudobné nástroje. "Chceme upriamiť pozornosť na to, že stať sa členom jednej z našich dvoch vojenských hudieb môže každý hudobník, ktorý bude zároveň aj profesionálnym vojakom. Pravidelne sme súčasťou rôznych kultúrnych podujatí či prehliadok, ide preto o veľmi aktívnu činnosť. Kto má rád hudbu a profesionálne sa jej venuje, má u nás dvere otvorené," zdôraznil inšpektor vojenských hudieb, hlavný dirigent Boris Hokina.

Vstup na podujatie je pre verejnosť voľný, avšak vzhľadom na obmedzenú kapacitu je potrebné sa čo najskôr zaregistrovať prostredníctvom QR kódu na plagáte alebo e-mailom na inspektor.bratislava@gmail.com.