Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Voľby v Žilinskom kraji sa začali bez komplikácií, potvrdili komisie

Na snímke žena vhadzuje obálku s hlasovacím lístkom do volebnej schránky v budove železničnej stanice v meste Krásno nad Kysucou v okrese Čadca v sobotu 6. apríla 2024. Foto: TASR - Daniel Stehlík

Na pokojný priebeh druhého kola volieb v Žilinskom kraji od skorých ranných hodín dohliadajú aj policajti.

Žilina 6. apríla (TASR) - Pri otvorení volebných miestností na druhé kolo volieb prezidenta nedošlo v Žilinskom kraji k žiadnym komplikáciám. Pre TASR to v sobotu ráno potvrdili z okresných volebných komisií s tým, že všetko funguje bez problémov.

Vo volebnom obvode Žilina si voliči môžu vybrať prezidenta v 219 volebných okrskoch, v obvode Čadca v 77, v obvode Martin v 138 a v obvode Liptovský Mikuláš v 95 okrskoch. Vo volebnom obvode Ružomberok otvorili 59 okrskov, v obvode Dolný Kubín 43 a v obvode Námestovo 84. Dokopy tak v Žilinskom kraji vzniklo 715 okrskov.

Na pokojný priebeh druhého kola volieb v Žilinskom kraji od skorých ranných hodín dohliadajú aj policajti. Informovali o tom na sociálnej sieti.

Slováci si v sobotu vyberajú prezidenta v druhom kole volieb. V ére samostatného Slovenska ide v poradí o šieste priame voľby hlavy štátu. O prezidentský palác bojujú dvaja kandidáti, ktorí postúpili z prvého kola. Volebné miestnosti budú otvorené do 22.00 h.