Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Volebnú miestnosť na Sídlisku KVP v Košiciach navštívili prví voliči

Ilustračná snímka. Foto: TASR Dano Veselský

Štyri košické okresy zahŕňajú 22 Mestských častí.

Košice 30. marca (TASR) – V druhom kole sobotňajších prezidentských volieb je v Košiciach voličom k dispozícii 198 volebných okrskov. Vo volebnom okrsku číslo 13 v mestskej časti (MČ) Košice – Sídlisko KVP, ktorý je zriadený v priestoroch materskej školy na Húskovej ulici, zaznamenali prvých voličov tesne po jej otvorení. Zapísaných je 1039 voličov.

„Otvorenie miestnosti prebehlo úplne v poriadku, bez nejakých problémov. Všetci prišli. O 7.00 h sa začalo voliť a prišli už aj prví voliči,“ povedal pre TASR predseda volebnej komisie Ján Niščák.

V prvom kole prezidentských volieb podľa jeho slov chodilo najviac ľudí k hlasovacím schránkam predtým, ako išli do práce a popoludní, keď sa z nej vracali. Naopak, menej voličov komisia zaznamenala okolo poludnia.

Krátko po otvorení volebnej miestnosti prišiel odovzdať svoj hlas aj obyvateľ sídliska Vojtech, ktorý to považuje za dôležité. „Chceme voliť a sme netrpezliví, preto chodievame ráno,“ uviedol s tým, že žiadne voľby ešte nevynechal. „Ak áno, tak preto, že som sedel vo volebnej komisii,“ povedal.

Štyri košické okresy zahŕňajú 22 Mestských častí. Najviac okrskov je zriadených v MČ Košice - Západ. Na uvedenem Sídlisku KVP je ich 18.