Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

V Klenovci prišli prví voliči bezprostredne po otvorení miestnosti

Na snímke členovia okrskovej volebnej komisie vybavujú jedného z prvých voličov počas 2. kola prezidentských volieb 30. marca 2019 v obci Klenovec v okrese Rimavská Sobota. Foto: TASR

Klenovec má v súčasnosti približne 3060 obyvateľov. V rámci aktuálnych prezidentských volieb je v ňom zapísaných 2434 oprávnených voličov, ktorí volia v troch volebných okrskoch.

Klenovec 30. marca (TASR) – Bez problémov a načas sa začali sobotné prezidentské voľby v Klenovci, ktorý je najväčšou obcou v Rimavskosobotskom okrese. TASR o tom informoval predseda okrskovej volebnej komisie v okrsku číslo 1 Ondrej Múka, podľa ktorého bezprostredne po otvorení volebnej miestnosti prišli prví dvaja voliči zo 773 zapísaných.

„Stretli sme sa o šiestej ráno, do siedmej sme všetko pripravili. Nič nám nechýba, sme pripravení,“ uviedol Múka. Dodal, že podľa jeho skúseností pekné počasie, aké sa očakáva počas sobotného volebného dňa, celkovú účasť vo voľbách príliš neovplyvňuje, len niektorí voliči vtedy radšej prídu večer, keď sa napríklad vrátia z rôznych akcií.

Klenovec má v súčasnosti približne 3060 obyvateľov. V rámci aktuálnych prezidentských volieb je v ňom zapísaných 2434 oprávnených voličov, ktorí volia v troch volebných okrskoch. V prvom kole bola volebná účasť v obci 41,86 percenta, čo je viac ako v rámci okresu, kde bola na úrovni 33,72 percenta.