Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Mesto Handlová dostalo 147 žiadostí o voľbu poštou

Voľba poštou. Foto: TASR - Vladimír Benko

Hladký priebeh volieb budú podľa nej zabezpečovať v meste traja šoféri.

Handlová 26. februára (TASR) - Samospráva Handlovej zaregistrovala 147 žiadostí o voľbu poštou zo zahraničia, doposiaľ vydala dovedna 329 hlasovacích lístkov pre sobotné (29.2.) voľby do Národnej rady SR. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

"Banícke mesto v súčasnosti registruje 13.461 oprávnených voličov, ktorí sa môžu zúčastniť parlamentných volieb. Tento počet sa však môže meniť aj v deň volieb. V 18 okrskoch v meste je spolu 156 členov okrskových komisií, ktorí zložili predpísaný sľub," uviedla ďalej Paulínyová.

Okrsok s najväčším počtom oprávnených voličov je v Dome kultúry mesta Handlová, kde bolo evidovaných 1822 oprávnených voličov. Najmenší okrsok je v Dome kultúry Morovno s 234 oprávnenými voličmi. Mestu doručili spolu 350.000 hlasovacích lístkov.

Oproti predchádzajúcim voľbám nastali v okrskoch pre parlamentné voľby dve zmeny. "Volebný okrsok v dome kultúry v Novej Lehote je presťahovaný do požiarnej zbrojnice. Budova domu kultúry je totiž v zlom technickom stave a pre zriadenie volebnej miestnosti je nevhodná. Menšia zmena nastala vo volebnom okrsku v budove Mestského bytového podniku, kde bude volebná miestnosť po novom na prvom poschodí budovy," priblížila ďalej hovorkyňa mesta.

Hladký priebeh volieb budú podľa nej zabezpečovať v meste traja šoféri. "Informácie k voľbám môžu získať obyvatelia aj na linke volebného dispečingu na telefónnom čísle 046/519 25 11, kde sa počas dňa vystrieda päť zamestnancov mestského úradu," dodala.