Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

Voľby2022: O post primátora Žiliny sa bude uchádzať deväť kandidátov

Na snímke Mariánske námestie z veže Kostola Obrátenia sv. Pavla (Sirotár) v Žiline, dňa 18. mája 2022. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Nezávislí sú štyria kandidáti a piatich kandidátov nominovali politické strany, hnutia a koalície politických strán a hnutí.

Žilina 31. augusta (TASR) - O post primátora Žiliny sa bude v jesenných komunálnych voľbách uchádzať deväť kandidátov. Nezávislí sú štyria kandidáti a piatich kandidátov nominovali politické strany, hnutia a koalície politických strán a hnutí. TASR o tom informoval hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

Kandidatúru na primátora Žiliny oficiálne ohlásili súčasný primátor Peter Fiabáne (nezávislý), poslanec mestského zastupiteľstva Peter Cibulka (nezávislý), Ján Rzeszoto (nezávislý), poslanec Zastupiteľstva Žilinského samosprávneho kraja a bývalý viceprimátor Žiliny Štefan Zelník (Život-NS), Pavol Slota (Domov-národná strana) a Patrik Groma (koalícia Hlas-SD a KDH).

Podľa informácií TASR sú ďalšími kandidátmi Daniela Zemanová (Hnutie Občan Národ Spravodlivosť), Silvia Bakkery (Republika) a Timotej Bernhauser (nezávislý).

O miesto poslanca v 31-člennom mestskom zastupiteľstve má záujem 138 kandidátov. Z nich je 50 nezávislých a 88 je kandidátov politických strán, hnutí a koalícií politických strán a hnutí.