Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

Dve základné školy vo Vrábľoch sa rekonštruujú

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Ďurčo

Rekonštrukčné práce na ZŠ Levická zahŕňajú výmenu podláh, hygienických priestorov v triedach a osvetlenia v desiatich triedach.

Vráble 27. augusta (TASR) – Mesto Vráble rekonštruuje priestory dvoch základných škôl (ZŠ) v meste. Mestskí poslanci vyčlenili z rozpočtu mesta finančné prostriedky na rekonštrukciu ZŠ Levická a ZŠ s Materskou školu (MŠ) V. Záborského. „Investície prinesú zvýšený komfort žiakom a pedagógom v nasledujúcom školskom roku,“ uviedol magistrát.

Na ZŠ s MŠ Záborského pokračuje postupná rekonštrukcia troch tried, ktoré boli v nevyhovujúcom stave. V triedach sa postupne odstraňujú parketové podlahy, v ktorých sa držala voda. Následne sa na podlahy umiestňuje nová izolácia, na ktorú pôjde poter s výstužou. Finálnou podobou bude epoxidová podlaha. Zároveň sa v týchto triedach vymení osvetlenie a radiátory. Upravený bude aj prístup do areálu. Na rekonštrukciu mesto vyčlenilo finančné prostriedky vo výške 30.000 eur.

Rekonštrukčné práce na ZŠ Levická zahŕňajú výmenu podláh, hygienických priestorov v triedach a osvetlenia v desiatich triedach. V školskej jedálni a školskom klube detí sa realizujú práce na oprave fasády, zateplenie a oprava strechy. Súčasťou prác je aj výmena povrchu na multifunkčnom ihrisku. Poslanci schválili na túto rekonštrukciu finančné prostriedky vo výške 55.036 eur. Modernizácia objektu bude pokračovať opravou fasády a strechy telocvične, na ktoré schválilo mestské zastupiteľstvo financie vo výške 63.825 eur.